Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje




<<<1112131415>>>Ukupno: 195  Displaying: 121 - 130

Program za ravan stomak

Nataša 08.09.2015.

Hrana i piće su gotovo isto toliko važni kao i vežbanje kada je reč o jačanju trbušnih mišića. Važno je znati da postoji nekoliko vrsta obroka koji mogu uništiti uspešan dan u teretani i da postoje mnoga pića koja mogu povećati snagu vašeg tela.

Opširnije

Komentara: 1

Lekari spremni za presađivanje rožnjače, čekaju se donori

RTS 17.08.2015.

Milan i Stefan iz okoline Aleksinca probleme sa vidom imaju od rođenja. Dioptrija minus devet i minus dvadeset im pravi velike probleme, ali su ipak dobri i uporni đaci.

Opširnije

Komentara: 1

Novi medicinski portal u Aleksincu - Vitaminoza.info

D. Ostojić 13.07.2015.

Aleksinac je dobio jedan zanimljiv medicinski portal, projekat koji je pokrenuo dr Marko Jovanović, lekar iz Aleksinca. Portal obiluje zanimljivim i praktičnim tekstovima, te pozivamo naše čitaoce da posete sajt www.vitaminoza.info

Opširnije

Komentara: 0

Zašto nema aktivnosti aleksinačkog saveta za zdravstvo?

D. Ostojić 02.07.2015.

Opština Aleksinac je pre par meseci dobila Savet za zdravstvo.

Opširnije

Komentara: 0

Šta najčešće sanjamo i kako to utiče na naše zdravlje

Nataša 28.04.2015.

Iako možda mnogi toga nisu svesni, mi zapravo svaku noć kada odemo na spavanje i kada utonemo u san mi nešto sanjamo tokom većeg dela noći. Tada smo u polusvesnom stanju i možemo sanjati razne stvari koje su obično odraz naših podsvesnih misli tokom tog ili prethodnih dana.

Opširnije

Komentara: 1

Tribina o zdravlju i zdravom životu u Aleksincu

Radio Aleksinac 17.04.2015.

U organizaciji Udruženja obolelih od karcinoma “Ljubav, vera, nada” iz Aleksinca i Kluba “Zdravlje” iz Niša u subotu, 18. aprila, će biti održana tribina pod nazivom „Put do dobrog zdravlja”.

Opširnije

Komentara: 0

Hrono ishrana: Jelovnik za početnike, po danima!

Vestinet 14.03.2015.

S obzirom na to da mi je stigao veliki broj poruka na mail i u inboks na Fejsbuku sa molbom da napravim jelovnik za početnike, ovog jutra dva menija umesto slika mog doručka. Obećanje ispunjeno.

Opširnije

Komentara: 1

Hrono ishrana (2)

Kuva i piše: Ana Ćubela 03.02.2015.

Hrono ishrana je, kao što joj i sam naziv kaže, ishrana po satnici. Između obroka treba da prođe najmanje četiri, a najviše šest sati. Pet sati je optimalno, posebno ako govorimo o restrikciji, odnosno o periodu kada imamo samo tri obroka, bez užine. A probaću u najkraćim crtama da objasnim i zašto, prenoseći najbitnije delove koje su napisali stručnjaci za ovu oblast. Inače, ovo je najveći razlog zašto sam se ja odlučila za hrono. Svaki put kada jedemo, poveća se nivo insulina i masti…

Opširnije

Komentara: 0

Hrono ishrana (1)

Hrono kuhinja 28.01.2015.

Hrono ishranu je smislio još 1986. francuski lekar Alain Delabos. Cela ishrana je podređena radu pankreasa i lučenju insulina i kortizola, kao i enzimima koji su potrebni za varenje hrane, a koji se ne luče u svako doba dana isto.

Opširnije

Komentara: 3

Dunja za bolje zdravlje

Denis 17.01.2015.

Kada čuje reč dunja veliki broj ljudi odmah pomisli na rakiju od dunje, odnosno dunjevaču, ili pak kompot, slatko ili čaj, a nisu ni svesni koliko je široka njena primena.

Opširnije

Komentara: 0

<<<1112131415>>>Ukupno: 195  Displaying: 121 - 130

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima