Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 841  Displaying: 11 - 20

Gde su završila posečena stabla iz glavne ulice?

11.07.2019.

Nakon što su aleksinačko šetalište ostalo bez desetina stabala koja su nedavno posečena, postavlja se pitanje šta će biti sa tim drvećem. Odgovor je da će se stablima iz Aleksinca grejati preduzeće JKP Komunalne usluge koje ga je i poseklo.

Opširnije

Komentara: 5

Radmila iz Tešice kaže da je prodala dve ćerke, novcem zidala kuću

Prva, Blic 11.07.2019.

Iako je 21. vek, a ovo zakonski kažnjiva praksa, ugovoreni brakovi u Srbiji i dalje postoje. Radmila je tako praktično prodala dve ćerke i unuku i od toga, kako kaže, zaradila stotine hiljada evra.

Opširnije

Komentara: 0

RTS: Zašto su sela ostala bez autobuskog prevoza? (Video)

06.07.2019.

Radio televizija Srbije je napravila prilog o problemu sa kojim se suočavaju meštani sela Beli Breg, Donji i Gornji Krupac, Rsovac, Vrelo i Prekonozi.

Opširnije

Komentara: 2

Prijateljstvo nastavljeno još jače posle NATO agresije

Boža Marković 02.07.2019.

Pre dvadeset godina nakon što su saznali posredstvom grčkih medija i televizije o bombardovanju Aleksinca i stradanju 25 civila u NATO agresiji, mirotvoci i humanisti iz grčkog grada Lavria došli su prvi put u Aleksinac da pomognu bratskom srpskom narodu. Povodom toga, grad Lavrio i Aleksinac su se poveljom o pobratimljenju pobratimili, kako bi nastavili kulturnu i sprtsku saradnju. Od tada do danas u raznim značajnim prilikama razmenjuju se posete zvaničnika oba grada i poslenika u oblasti…

Opširnije

Komentara: 0

Aleksinčanka nastavlja život posle transplantacije

RTS 01.07.2019.

Snežana Stojanović iz Aleksinca kaže da je 25. juna napunila 37 godina. Baš tog dana je bila transplantacija i to joj je, kaže, najlepši poklon za rođendan.

Opširnije

Komentara: 0

Vidovdanski vašar i pijaca ove godine u Tešici održani u istom danu

Tomislav Brzaković 29.06.2019.

Nakupci ostali kratkih rukava. Očekivalo se da na vašaru bude, pored sitne, i krupna stoka. A nije bilo ni ringišpila, ni zanimacije za mlade, zida smrti, Zoo vrtova, smešnih ogledala, a ni sladoleda.

Opširnije

Komentara: 0

Žrtva afere "Ukradene bebe": Izmislili su mi i oca i majku

Večernje novosti 25.06.2019.

Za "Novosti" prvi put govori Mlađan Radivojević iz Donjeg Adrovca, koji ima dokaze da je ukradena beba. DNK analiza će uskoro pokazati da li je pronašao svoje biološke roditelje

Opširnije

Komentara: 0

Građani sela Beli Breg, Donji i Gornji Krupac, Rsovac, Vrelo i Prekonozi odsečeni od ostatka opštine

24.06.2019.

Građani sela Beli Breg, Donji Krupac, Gornji Krupac, Rsovac, Vrelo i Prekonozi su odsečeni od ostatka opštine jer već danima autobusi ne saobraćaju na tom području.

Opširnije

Komentara: 1

Zbog čega se ruši autobusko stajalište u Vukašinovcu

24.06.2019.

Opštinska uprava, odeljenje za inspekcijske poslove Opštine Aleksinac, donela je rešenje o rušenju autobuskog stajališta u selu Vukašinovac, koje se nalazi na kp.br. 511 KO Vukašinovac. Navedena parcela je vlasništvo Republike Srbije, a korisnik je javno preduzeće "Putevi Srbije".

Opširnije

Komentara: 7

Zamerke na asfaltiranje Solunske ulice

23.06.2019.

Građani su nam se javili sa zamerkama na asfaltiranje Solunske ulice u Prćilovici. Na samoj raskrsnici izvođači radova su zaobišli kamion i ostavili deo ulice neasflatiran. Takođe, kako primećuju građani nisu napravljene ni staze za pešake.

Opširnije

Komentara: 9

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 841  Displaying: 11 - 20