Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Pretraga
cirilica | latinica

Novosti

Novosti...
<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 903  Prikazano: 21 - 30

Dobrovoljci se priključili gašenju požara u Crnoj Bari

26.09.2018.

Dana 23. septembra 2018.g odine u popodnevnim satima izbio je požar u ataru sela Crna Bara, a u gašenju su aktivno učestvovali i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva

opširnije

Komentara: 0

Uređenje zona škola u Katunu, Vukašinovcu i Lužanu

AlPress 07.09.2018.

Na jučerašnjoj sednici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac, doneta je odluka da se raspiše tender za izradu projektne dokumentacije za uređenje zona škola u Katunu, Vukašinovcu i Lužanu.

opširnije

Komentara: 0

Obeležene godišnjice bitke na Deligradu i Šumatovcu i boja na Gornjem Adrovcu

Boža Marković 05.09.2018.

Aleksinačka kotlina je bila poslednja srpska teritorija prema Turskoj u 19. veku, čija sela na istoku ka Nišu bila su na turskoj i srpskoj strani, a granicu među njima činile su drvene ograde - proške, sagrađene od tesanih drvenih stubova opletenih prućem.

opširnije

Komentara: 0

Deca i odrasli u Domu Kulina nisu jeli pokvareno meso

Kurir 03.09.2018.

Iako se proširio glas da su deca i odrasli konzumirali staro i zaraženo meso bakterijom ešerihija koli u Domu za smeštaj odraslih lica u Kulini kod Aleksinca, to ipak nije tačno.

opširnije

Komentara: 0

Krivična prijava za Aleksinčanina zbog prodaje rezanog duvana

Južne vesti 24.08.2018.

Policija je u kući i automobilu Aleksinčanina pronašla 52 kg rezanog duvana i vagu za merenje, navode u saopštenju, te su zbog sumnje da ga je bez dozvole prodavao podneli krivičnu prijavu protiv njega.

opširnije

Komentara: 0

Uskoro uklanjanje radioaktivnih gromobrana u Nišu i Aleksincu

17.08.2018.

Svi radioaktivni gromobrani na području Niša i Aleksinca, njih ukupno 26, trebalo bi u skorijem periodu da budu uklonjeni, najavljeno je iz Nišavskog upravnog okruga.

opširnije

Komentara: 0

Još ne radi porodilište u Aleksincu koje je svečano otvorio Vučić

Južne Vesti 20.07.2018.

Aleksinačko porodilište koje je pre dve nedelje svečano otvorio predsednik Aleksandar Vučić i dalje ne radi, pa žene na porođaj moraju da odlaze u Niš. Direktor Opšte bolnice Goran Vidić tvrdi da ne postoji nikakav problem, već da se još unosi oprema i radi sterilizacija i kaže da će uskoro ono i zvanično početi sa radom.

opširnije

Komentara: 0

Otvoreno novo porodilište u Aleksincu

Tekst i foto: Boža Marković 05.07.2018.

Zdravstvo u Aleksincu ima dugu tradiciju. Začeto je pre 182 godine u vreme kada je na Latifovovoj livadi, između Katuna i Dobrujevca bio karantin na granici po ulasku iz Turske. Tada je Aleksinac bio značajno mesto, gde su se poslednji put u Srbiji menjali konji za odlazak u Otomansko carstvo, imperiju. Tri godine nakon toga Aleksinac je bio centar ražanjskog, banjskog, aleksinačkog i moravskog sreza. Iza toga, 1876. godine, otvaranje moravskog fronta, uslovilo je otvaranje prve bolnice u…

opširnije

Komentara: 0

Vučić obišao obnovljeno porodilište u Aleksincu

RTS, B92 05.07.2018.

Broj dece je sve manji i manji, upozorio je i danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom obilaska rekonstruisanog porodilišta u Aleksincu. Srbija će, ponavlja predsednik, nestati kao nacija ukoliko građani ne promene svest o tome.

opširnije

Komentara: 1

Zbog poplava vanredna situacija u 11 aleksinačkih sela

Beta 15.06.2018.

Opština Aleksinac proglasila je vanrednu situaciju u 11 sela zbog ogromne štete koju su tim mestima pričinile reka Turija i bujični potoci sa Malog Jastrepca

opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 903  Prikazano: 21 - 30