Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kultura




<<<12345>>>Ukupno: 689  Displaying: 11 - 20

Aleksinački film "Voda - Poslednji dani pukovnika Rajevskog" dobitnik nagrade Saveza novinara Rusije

Južna Srbija Info 03.12.2023.

Igrano-dokumentarni film "Voda - Poslednji dani pukovnika Rajevskog" producenta Miloša Paovića iz Aleksinca dobitnik specijalne nagrade Saveza novinara Rusije na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Linija fronta“, a u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma.

Opširnije

Komentara: 0

"Uspavanka za Aleksiju Rajčić" dobila većinu priznanja na aleksinačkom pozorišnom festivalu

Južne vesti 28.11.2023.

Najbolji dramski tekst i predstava u celini je Uspavanka za Aleksiju Rajčić, odlučio je žiri 11. Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, a za istu predstavu nagrađen je i Jug Đorđević za režiju i Vanja Ejdus za najbolju glumicu, čime je ovaj komad pobrao većinu priznanja. Milan Marić je najbolji glumac festivala prema oceni žirija, a mladi glumac Luka Grbić, dok je publika najboljom izabrala predstavu zrenjaninskog teatra Šta će biti sa svima nama. Festival se večeras završava.

Opširnije

Komentara: 0

Od „Brijuna” do „Ćuprije”

politika.rs 23.11.2023.

Festival prvoizvedenih predstava ponudiće aleksinačkim poklonicima teatra pet predstava koje je selektovao Nebojša Bradić

Opširnije

Komentara: 0

Lepa vest za svu decu koja pišu pesme

Ekspres 12.11.2023.

Reč je o konkursu "150 najboljih dečijih pesama" na koje se prikupljaju radovi za buduću zbirku dečijih pesama koja će biti štampana kada se konkurs zatvori.

Opširnije

Komentara: 0

Festival prvoizvedenih predstava

Južne vesti 02.11.2023.

Prvog dana prodaje paketa ulaznica za 11. Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu, koji se održava od 22. do 27. novembra, pola sale je već rasprodato, ističu organizatori iz Centra za kulturu, te zaključuju da je interesovanje publike nezabeleženo do sada. Veruju da je tome doprinela briljantna selekcija predstava Nebojše Bradića, ali i to što se festival posvećen dramskim piscima već odlično pozicionirao na pozorišnoj mapi.

Opširnije

Komentara: 0

"Teatar 91" na Festivalu FEDRAS

24.10.2023.

Na 52. Festivalu FEDRAS koji se održao u Malom Crniću gde je u konkurenciji bilo 11 predstava, predloženih od strane selektora festivala Aleksandra Saše Dunića, Gradsko pozorište "Teatar 91" u Aleksinac donelo je 3 nagrade i to sa novom premijernom predstavom "Čija je ovo noga" u režiji direktora Kruševačkog pozorišta Branislava Nedića.

Opširnije

Komentara: 0

Aleksinački mešoviti hor Šumatovac ponovo na „Natpevavanju“ posle sedam godina

Slađana Marković 05.09.2023.

Na „Natpevavanju“ 57. Festivala „Mokranjčevi dani“ u Negotinu, u konkurenciji za prestižno priznanje najboljeg hora, po drugi put će učestvovati i Aleksinački mešoviti hor Šumatovac.

Opširnije

Komentara: 0

Međunarodna manifestacija "NEKA ŽIVI NAŠE SELO"

redakcija Aleksinac net 16.08.2023.

Kud "Bukovik" osvojio prvu nagradu u kategoriji izvorni foklor na Međunarodnoj manifestaciji "NEKA ŽIVI NAŠE SELO" u Svrljigu.

Opširnije

Komentara: 0

Izložba slika "Zvornički stradivari"

redakcija Aleksinac net 13.06.2023.

Biblioteka „Vuk Karadžić"- Aleksinac, priredila je izložbu slika, "Zvornički stradivari", autora: Negosave Stjepanović, Stanislava Tomića i Željka Nikolića, organizovanoj uz podršku Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Narodne biblioteke iz Zvornika.

Opširnije

Komentara: 0

Udruženje likovnih umetnika Aleksinac u Paraćinu

Nikola Mitić 21.02.2023.

Članovi udruženja likovnih umetnika Aleksinac izložili su svoje fotografije prvi put u Galeriji Kulturnog centra Paraćin.

Opširnije

Komentara: 0

<<<12345>>>Ukupno: 689  Displaying: 11 - 20

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima