KulturaKultura
Pretraga
cirilica | latinica

Kultura

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 378  Prikazano: 1 - 10

Muzički album Milana Petkovića „Potvrda o životu“ dobio laskavu ocenu zagrebačke muzičke kritike

09.11.2018.

Muzički album Milana Petkovića „Potvrda o životu“ dobio laskavu ocenu zagrebačke muzičke kritike, ocenjen je najvišom ocenom deset (10)

opširnije

Komentara: 0

Akademik Marković čestitao Vučiću odbojkaško zlato

Boža Marković 24.10.2018.

U duhu sportskog, pesničkog stvaralašta, profesor Dragiša Marković, iz Žitkovca, kod Aleksinca, reagovao je munjevito i sročio pesmu posvećenu zlatnim odbojkašicama.

opširnije

Komentara: 14

Teatar 91 uspešan na pozorišnom festivalu u Novom Bečeju

22.10.2018.

U subotu, 20. oktobra, završen je ovogodišnji festival komedije “Jovan Knežević Caca” u Novom Bečeju.

opširnije

Komentara: 1

Big bend RTS-a otvara „Naisus džez fest“ u Aleksincu

10.10.2018.

Na predfestivalskoj večeri trinaestog Internacionalnog susreta džez muzičara „Naisus džez fest“, u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu, 1. novembra od 20 sati nastupiće Big bend RTS-a. Sledećeg dana oni će održati koncert u velikoj sali Narodnog pozorišta u Nišu.

opširnije

Komentara: 2

Međunarodni konkurs za umetničke radove na temu Nikolaj Nikolajevič Rajevski

Boža Marković 09.10.2018.

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva "Pukovnik Rajevski" iz Žitkovca, usvojilo je program za međunarodni konkurs za umetničke radove na temu Nikolaj Nikolajevič Rajevski. Na konkurs bi mogli da se jave umetnici iz raznih oblasti: vajari, skulptori, slikari, književnici, istoričari, filolozi, muzičari, sportisti i drugi.

opširnije

Komentara: 1

"Jocina deca" održala koncert njegove muzike

Boža Marković 26.09.2018.

U ponedeljak, 24. septembra 2018. godine u velikoj dvorani Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu održan je koncert muzike plodnog aleksinačkog muzičkog stvaraoca Jovice Gavrilovića, obeleživši tako dve godine od njegove smrti. Ovaj koncert organizovan je za kraj "Aleksinačkog kulturnog leta", a na njemu su učestvovali hor "Pevnica" iz Aleksinca i "Konstantin" iz Niša.

opširnije

Komentara: 1

Velika čast za našeg sugrađanina

Dušan Ostojić 23.09.2018.

Nikola Cvetković, predavač na Muzičkoj akademiji u Nišu imaće zanimljiv međunarodni nastup. Nikola je pijanista koji će imati samostalni nastup u Ukrajini kroz seriju zakazanih koncerta pod nazivom Katatonia.

opširnije

Komentara: 1

"Pevnica" i "Konstantin" pevaju u čast Jovice Gavrilovića

21.09.2018.

U ponedeljak, 24. septembra, od 20 časova, u velikoj sali aleksinačkog Doma kulture biće održan zajednički koncert horova ''Pevnica'' i ''Konstantin'', pod nazivom ''Veče Jocinih melodija''. 

opširnije

Komentara: 4

Damir Blagojević jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije

Dušan Ostojić 16.08.2018.

U želji da predstavimo mlade i uspešne ljude iz Aleksinca, saznao sam da u našem gradu živi jedan mlad momak koji se nalazi u grupi najboljih klasičnih gitarista u Srbiji. Ovih dana sam imao priliku da upoznam Damira, i stekao sam utisak da je jedan vredan i lepo vaspitan momak pred kojim se smeši ozbiljna umetnička karijera.

opširnije

Komentara: 0

Orthodox Celts predvode ovogodišnji Al Rok Fest

Mike Stankovich 07.08.2018.

Za kraj raspusta na "Taš"-u, stadionu za male sportove, održaće se treći po redu Al Rok Fest u organizaciji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac. Glavne zvezde su Orthodox Celts, a nastupaju i Čovek bez Sluha i Zaa. Ulaz je besplatan a datum održavanja je 31. avgust sa početkom od 20.30 časova.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 378  Prikazano: 1 - 10