KulturaKultura
Pretraga
cirilica | latinica

Kultura

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 370  Prikazano: 1 - 10

Damir Blagojević jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije

Dušan Ostojić 16.08.2018

U želji da predstavimo mlade i uspešne ljude iz Aleksinca, saznao sam da u našem gradu živi jedan mlad momak koji se nalazi u grupi najboljih klasičnih gitarista u Srbiji. Ovih dana sam imao priliku da upoznam Damira, i stekao sam utisak da je jedan vredan i lepo vaspitan momak pred kojim se smeši ozbiljna umetnička karijera.

opširnije

Komentara: 0

Orthodox Celts predvode ovogodišnji Al Rok Fest

Mike Stankovich 07.08.2018

Za kraj raspusta na "Taš"-u, stadionu za male sportove, održaće se treći po redu Al Rok Fest u organizaciji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac. Glavne zvezde su Orthodox Celts, a nastupaju i Čovek bez Sluha i Zaa. Ulaz je besplatan a datum održavanja je 31. avgust sa početkom od 20.30 časova.

opširnije

Komentara: 0

Sećanje na Velimira Rajića - seća li se njegov rodni grad njega?

Boža Marković 26.07.2018

Počev od pogrešne tvrdnje Pere Zupca da je pisac antologijske pesme "Na dan njenog venčanja" Velimir Rajić rođen u Beogradu, izrečene sigurno zato da sve što je važno je beogradsko, pa i ovaj antologijski pesnik, i drugi gradovi poput Čačka, Gornjeg Milanovca, a najviše Aleksinac, imaju pravo da se nadmeću oko svojatanja Velimira Rajića, baš zato što je on rođen u Aleksincu u istorijskoj Taušanovićevoj ulicu, značajnoj po drugim znamenitim ličnostima Aleksinca.

opširnije

Komentara: 0

Dragiša Marković napisao pesmu "Nikolaj II Romanov"

18.07.2018

Dragiša Marković napisao je pesmu "Nikolaj II Romanov", povodom 100 godina otkako su boljševici streljali celokupnu rusku carsku porodicu.

opširnije

Komentara: 0

Predavanje na temu: "Tihomir R. Đorđević u Aleksincu"

30.06.2018

Na Vidovdan biblioteka "Vuk Karadžić" i Centar za kulturu i umetnost Aleksinac u sali biblioteke organizovali su predavanje na temu: "Tihomir R. Đorđević u Aleksincu". Rad o ovoj znamenitoj ličnosti Aleksinca Tihomiru R. Đorđeviću, ali i o celoj porodici Đorđević, uradio je i zainteresovanim izložio dr Dragan Aleksić, istoričar iz Beograda.

opširnije

Komentara: 0

Promocija pilot epizode serije "Nije to što misliš"

Saša Marković Gidra 26.06.2018

U prepunoj konferenciskoj sali hotela Bosfor, u predivnoj atmosferi, održana je promocija pilot epizode TV serije "Nije to što misliš". Ovaj prvi i hrabri potez aleksinačkih glumaca rađen je po scenariju Saše Stankovića, a u režiji Marka Marinkovića.

opširnije

Komentara: 6

Članovi "Pevnice" kod prvog čoveka opštine Aleksinac

26.06.2018

Za dirigenta hora, dr Marinu Gavrilović i predstavnike Udruženja "Pevnica" je upriličen sastanak kod predsednika opštine Aleksinac, Nenada Stankovića.

opširnije

Komentara: 0

Prijem kod komandanta zaslužnih za postavke u Muzeju

22.06.2018

Nakon otvaranja Muzeja Kopnene vojske i garnizona 26. februara na Dan topličkog ustanka, komandnt KV general-potpukovnik Milosav Simović primio je u ponedeljak 18. juna 2018. načelnika Nišavskog regiona, više od 60 predstavnika institucija, crkve, privrednika i pojedinaca, iz Vranja, Leskovca, Prokuplja, Pirota, Niša, Aleksinca, Novog Sada, koji su pomogli u prikupljanju podataka, ustupanjem muzealija, fotografija i materijala i pomogli na drugi način opremanje Muzeja KV u Nišu.

opširnije

Komentara: 0

Nova knjiga Miodraga Tasića

15.06.2018

Izdavačka kuća "Sven" iz Niša objavila je knjigu Uz vetar II Miodraga Tasića, inače stalnog saradnika Aleksinac Net-a.

opširnije

Komentara: 0

Pevnica uspešna na Međunarodnom festivalu pravoslavne muzike

12.06.2018

Udruženje ''Pevnica'' kojim diriguje dr Marina Gavrilović, ovih dana vratilo se iz Bugarske sa uspešnog nastupa na XV Međunarodnom festivalu pravoslavne muzike pod nazivom ''Sveta Bogorodica - Dostojno jest''. Ovaj prestižni festival održan je od 6. do 10. juna u Pomorju, a učešće na njemu uzeo je veliki broj svetski poznatih horova iz Rusije, Makedonije, Ukrajine, Rumunije, Moldavije, Srbije, Bugarske i drugih država.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 370  Prikazano: 1 - 10