Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Штаб за ванредне ситуације дежуран 24 часа

rss

08.02.2012. Извор: Општина Алексинац

Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац и данас је разматрао актуелну ситуацију у нашој општини и предложио мере за санацију исте.

Из Здравственог центра "Алексинац" могло се чути да је ових дана незнатно повећан број пацијената са повредама изазваним падом на поледици или снегу. Осим препоруке грађанима, а посебно старијим лицима, да не излазе напоље без преке потребе, упућен им је и апел да рационалишу позиве служби Хитне помоћи, јер је време доласка екипа знатно продужено због снега и леда. Јуче је у превозу једног лица до Хитне медицинске помоћи интервенисала и Ватрогасно-спасилачка јединица Алексинац.

Према речима надлежних из Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинац, без обзира на јучерашње падавине, сви путни правци су проходни. Једини проблем представља регионални пут од Тешице до Вукање, који је у надлежности Предузећа за путеве Ниш.

Представници Ниш-експреса су на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације потврдили да су, због распуста, сви ђачки поласци укинути, и указали на скраћења на појединим путним правцима. Аутобуси за Црну бару и даље саобраћају до Пруговца, за Рсовац до Доњег Крупца, за Каменицу до Гредетина, за Рибарску бању до Јаковља и за Вукању до Кулине. Пут до Љуптена ни данас није био проходан.

Директор погона Електродистрибуције у Алексинцу, Миодраг Пешић, истакао је да је у току ноћи долазило до испада на појединим изводима, али да су кварови успешно уклоњени. Иначе, снабдевање електричном енергијом је стабилно иако је потрошња врло велика.

Према речима директора ЈКП "Водовод и канализација", Млађе Томића, због јако ниских температура долази до пуцања водоводних цеви, међутим, екипе су на терену и ради се на поправци хаварија. Ситуација на Бованском језеру је стабилна, а реке нису залеђене. Иначе, водоснабдевање на подручју наше општине одвија се уредно.

Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац јуче се хитно обратио свим Месним заједницама са захтевом да се ангажује локално становништво у чишћењу појединих сеоских путева, али и у чишћењу сопствених дворишта и прилаза, док је Комунална инспекција Општинске управе још једном подсетила сва предузећа, предузетнике и физичка лица на обавезу да редовно чисте лед и снег са тротоара испред својих стамбених зграда, пословних просторија и плацева. Непоштовање ове одлуке представља прекршај за који се изриче новчана казна у износу од 5.000, 50.000 и 100.000 динара.

Како се могло чути на данашњој седници, Штаб је Влади Републике Србије и Ребуличком Штабу за ванредне ситуације упутио захтев за помоћ у гориву и соли.

Иначе, чланови алексиначког Штаба упутили су и позив свим шефовима Месних заједница, Месних канцеларија и Центру за социјални рад за одржавањем хитног састанка на коме би се дошло до података да ли има и колики је број оних којима је потребна помоћ у виду пећи, огрева, ћебади или хуманитарних пакета.


ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ БИЋЕ ДЕЖУРАН 24 ЧАСА, А ГРАЂАНИМА СУ НА РАСПОЛАГАЊУ И ТЕЛЕФОНИ ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ И ПРИЈАВЕ.

ТЕЛЕФОН ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ - 018/809-011 (07.00 - 15.00 ч)

ТЕЛЕФОН ЗА ПРИЈАВЕ И ХИТНЕ СЛУЧАЈЕВЕ - 018/809-012 (15.00 - 07.00 ч)

Коментара: 0


# штаб штаб за ванредне ситуације Рсовац
@ 

[ Додај коментар ]