Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Славиша Јовановић у борби против генетски модификоване хране

rss

21.10.2013.

Председник општинског одбора Покрета социјалиста у Алексинцу, Славиша Јовановић је покренуо кампању против ГМО хране.

Славиша Јовановић у борби против генетски модификоване хране

У оквиру кампање предвиђена је подела пропагандног материјала који говори о штетности ГМО хране. У изјави за Алексинац.Нет, Славиша Јовановић, иначе по професији дипломирани агроном, каже:

"Одлучан сам у борби против ГМО хране као и против мултинационалних компанија које заговарају ГМО храну. Ове копаније МОНСАНТО, НОВАРТИС, ДУПОНТ и друге користе некадашње земље источног блока, као 'тројанског коња' да убаце ГМО производе у ЕВРОПУ. У овим земљама, сем Мађарске и Чешке, на жалост нема адекватне лабораторијске опреме за проверу да ли је семе Генетски Модификовано.

Када поједете ГМ храну у свој организам уносите ген који почиње да производи хербицид против домаћина и смањује праг имуног система тј. изазива пад имунитета те постајемо подложнији болестима. Научно је доказано да  ГМО храна и пратећи хербицид Тотал изазивају 65 најтежих болести неке од њих су стерилност, алергије, атрофија мозга, алцхајмерова болест, импотенција, гојазност, оштећења јетре, бубрега и панкреаса, шећерна болест, ментална ретардација, рађање наказне деце, карцином и др."

 

 

Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима