Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

По хитном поступку одбачен амандман о бесплатном превозу

rss

25.03.2013.

Непосредно пред данашње заседање алексиначке Скупштине, Општинско Веће општине Алексинац одржало је рано јутрос седницу на којој је разматран Амандман на предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету за 2013. год., поднет од стране Одборничке групе ДСС.

По хитном поступку одбачен амандман о бесплатном превозу

Поменути амандман односио се на отварање Народне кухиње у Алексинцу, за чије би потребе из буџета било издвојено 19.496.608,00 динара, као и на субвенционисање бесплатног јавног превоза за стара лица, пензионере, труднице и особе са инвалидитетом у износу од 15.000.000,00 динара.

Чланови Општинског Већа општине Алексинац нису прихватили поднети амандман уз образложење да ће највећи део средстава ребалансом буџета ове године бити усмерен на образовање. Што се бесплатног јавног превоза за одређене категорије лица тиче, до сада је било преговора са превозником "Ниш-експрес", међутим неуспешних, због превисоке цене коју је овај превозник понудио. Веће је остало при томе да се настави са тражењем модалитета о обезбеђивању бесплатног јавног превоза за поменуте категорије.

Седница Скупштине општине Алексинац почиње данас у 10 часова.

Коментара: 0


# народна кухиња превоз
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима