Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Има горих и од наше општине...

rss

22.11.2012. Извор: Радио Алексинац

Општина Алексинац је на најновијем списку разврставања општина по развијености сврстана у трећу групу, што би значило да је напредовала, пошто се претходно налазила у најнеразвијенијој четвртој групи.

Има горих и од наше општине...

У алескиначкој локалној самоуправи кажу да ће о евентуалним последицама оваквог сврставања говорити следеће недеље, када обаве одређене разговоре са републичким институцијама. Председник СО Алексинац Грујица Вељковић је укратко казао да је код других дошло да већег осиромашења него код нас и да критеријум није био развој општине.

Влада Републике Србије, на основу економске снаге, локалне самоуправе рангира у четири групе. Од 150 општина, чак 40 је у екипи изразито неразвијених, чији је степен развоја испод 60 одсто републичког просека.

”Пласман” се одређује помоћу низа мерила - броја становника, стопе незапослености, висине сопствених прихода општине, броја предузећа.

У Сталној конференцији градова и општина слажу се да је број неразвијених општина велики, али истичу и лоше критеријуме на основу којих се добија државни новац.

- Лоше је што се новац дели на основу имагинарног степена развијености и то треба што пре променити – сматра Саша Пауновић, први човек Параћина и председник Конференције.

Пауновић је додао да губитак статуса неразвијене општине значи и мање редовних прихода из буџета, а о коликом ће се смањењу радити, знаће се тек после састанака које ће челници локалних самоуправа имати са представницима државе.

Коментара: 5


# Алексинац општина Грујица Вељковић Влада Републике Србије СО Алексинац
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  realista 22.11.2012.
  ovo je neka greška , nema gorih 100% , ni gorih ljudi ni gore opštine , a od svega , najgore vlasti i crne budućnosti

 • (+0) (-0)

  turista 22.11.2012.
  to je zato sto se mi bavimo turizmom pasmo napredovali .da nije turizma nacisto bi propalli . budzet se puni neverovatnom brzinom sledece godine prelazimo u prvu grupu . samo nam treba kancelarija za turizam da turisti imaju gde da se informisu . ne bi bilo lose da se tamo zaposle neka deca od ovih iz otisa steta da se ne nagrade zasluzni za ovaj napredak .

 • (+0) (-0)

  dobrivoje 23.11.2012.
  dobar doprinos novih vlasti za pocetak, tako je bilo i u Milovanovo vreme , ista priča, samo da Aleksinac dobije što manje para od republike , propali smo načisto

 • (+0) (-0)

  vucko 23.11.2012.
  turisticke organizacije spanije italije grcke i hrvatske salju svoje turisticke direktore na obuku u nas grad da ih nasa direktorica otisa nauci kako da unaprede turizam . oni su odusevljenji nasim prihodom od turizma . obuka ce se odrzati u dva dela . prvi u lipovcu a drugi na jezeru .

 • (+0) (-0)

  Dika 10.12.2012.
  Salu na stranu ali samo se od Djunisa do Nisa nista ne desava,obidjite blizu i siru okolinu svugde se nesto desava i maju po neku proizvodnju , mi nista.Merosina , Blace, prokuplje Visnja , Sljiva ,Ritopek, Tresnja Udovice,Breskva, zravinje dvorane Jagodu , Mekis, Lubenicu , Drenova Papriku , Paradais , Krastavac itd. Analizirajte nase politicare od 90-ih pa do danas, dali je bio eko sposoban da pokrene nesto???


[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима