Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

60 година постојања Дома у Кулини

rss

30.09.2013. Д. Остојић

Ове године Дом за смештај одраслих лица "Кулина" у Кулини прославља 60 година постојања.
Тим поводом је објављен нови број публикације Кулинско сунце која кроз 5 кратких текстова приказује многе битне и интесантне детаље Дома у Кулини.

60 година постојања Дома у Кулини

Дом је настао 17. септембра 1953. године. Комплекс Дома чине  12 објеката на површини  од нешто  више  од 16.000 квадратних метара. Шест објеката је намењено за смештај  корисника. Смештајне  павиљоне прати уређена  инфраструктура: мале стамбене заједнице, спортски центар, зелене површине, амбуланта, кухиња, пекара, вешерница, техничка радионица, возни парк и сопствена водоводна и канализациона мрежа.

Дом тренутно збрињава 354 корисника које опслужује  221 радник. Директор установе је Горан Петковић  коме смо честитали  јубилеј и замолили га за кратку изјаву.

"Хвала на честиткама. Знате како, Кулина је велика институција, и сви ми који смо овде запослени  се максимално трудимо да испоштујемо  личност  и потребе сваког корисника и да им обезбедимо макар делић  живота  којег су лишени  одласком из родитељског дома. У томе нам помажу  многе организације и пријатељи наше  установе. Овогодишњи  јубилеј је прилика да све њих окупимо и захвалимо им на помоћи  коју нам пружају."

 


# Горан Петковић дом Кулина зелене површине
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима