Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

41 наслов у трци за награду "Гордана Брајовић" за најбољу књигу за децу

rss

26.03.2015. Радио Алексинац

Дани дечјег и стваралаштва за децу „Гордана Брајовић“ биће по 18. пут одржани 25. априла у Алексинцу, а новина је да ће ове године фестивал организовати само Центар за културу, без финансијске и медијске подршке Вечерњих новости, каже за радио Алексинац Марина Биорац из организационог одбора фестивала.

41 наслов у трци за награду "Гордана Брајовић" за најбољу књигу за децу

Данас је одржана званична селекција свих радова пристиглих на конкурс, а стручни жири бирао је најбоље од 744 поетских и прозних радова, 398 ученика из 75 школа. Као и сваке године, биће изабрана и најбоља књига за децу. На конкурс је стигла 41 књига 37 аутора, а према неформалним потврдама, међу фаворитима су Игор Коларов, Власта Ценић, Урош Петровић, Бранко Стевановић, Горан Новаков, Боривоје Петковић, Гордана Малетић, Александра Чворовић, Зорица Ивановић.

- Међу ауторима који су конкурисали има и познатих и непознатих, што свакако не умањује вредност књига које су стигле. Има и поезије, и прозе, па жири неће имати лак задатак, јер има заиста доста квалитетних књига и занимљивих писаца који до сада нису добили ову престижну награду. Надамо се да ћемо ове године, са овом прекретницом, направити један искорак у тој додели награда, да ћемо пружити шансу  новим и у ширем смислу речи неафирмисаним писцима и књижевним ствараоцима.

О свим наградама одлучивао је жири који су чинили Братислав Милановић, песник и новинар из Београда као председник и чланови - професорке српског језика Тања Миленковић и Весна Миленковић, Драган Богутовић, новинар културне рубрике Вечерњих новости и Иван Матејевић и Марина Биорац испред Центра за културу као организатора манифестације.

 


# Центар за културу и уметност Братислав Милановић Гордана Брајовић фестивал Радио Алексинац Иван Матејевић Марина Биорац Тања Миленковић Весна Миленковић Драган Богутовић Урош Петровић
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима