Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

IV симпозијум СДЕВ 2016

rss

10.09.2016. Текст и фото: Божа Марковић

IV симпозијум СДЕВ 2016

Од 8. до 10.9. 2016. у Новом Пазару - Дежеви (родно место Светог Саве) одржан је међународни научни скуп "Еколошко-духовне вредности у Србији, Западном Балкану, Европи и Свету", у организацији ЦЕСНА Б Београд, Учитељског факултета Београд и Удружења "Рас" Нови Пазар.

Скуп је окупио велики број еминентних научника Региона, а тематика је била веома актуелна за период у којем живимо и радимо.

Програм је био врло садржајан и разноврстан, на више локалитета: Нови Пазар - Дежева, Петрова црква - Ђурђеви ступови - Сопоћани - Позориште.

У оквиру оквиру ове манифестације одиграна је ревијална утакмица ветерана Србије и ОФК "Рас".

Промовисана је и Монографија "Знамените личности новопазарске регије - ТОП 100".

Три дневно дружење, плодне расправе, обиласци духовно-еколошких знаменитости, упознавање нових људи и стицање пријатељстава, са неопходним закључцима скупа.

Епилог за памћење и свако поштовање. Заслуга је то челичних људи академик проф. др Слободан Нешковић, академик проф. др Раде Биочанин и ген. секретара мр Мирсаде Бадић, докторанд.

Истакнимо и то да се у зборнику радова са овог скупа налазе радови наших Алексинчана проф. др Жаклине Манчић и правника Боже Марковића.


# Београд Божа Марковић - Несврћанин позориште Знамените личности Нови Пазар Жаклина Манчић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима