Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Paraglajding kampovanje

rss

11.05.2007. Svorci

 Преузето са VSS-pg листе

Што се тиче идеје да се одради у србији X-Serbia :) (X-alps варијанта) ја сам за. Већдуже време размисљам, као и ви, о томе и прво сам мислио да се скупи нас пар и да кренемо у ту акцију онако другарски.

Моземо понети сатор на свака 2 пилота, не
што клопе и да организујемо неку врсту подрсхке. Неко ко би нас пратио колима, можда и нека тв станица да то обезбеди. Та подрска да буде ту за сваки случај а ми да предјемо све летећи или ходајући.

Ево нека се пријаве људи који су заинтересовани , а ти у име Кв-а види ко би и
шао исто. Окачићу ту тему на форум па тамо могу да падну неки договори :)

Важи, посто имамо само пар дана на располагању а не 12 као у X-Alps, може да се пробна група и вози тамо амо. Спавање ако је икако могуће да се уради по планинарским домовима, или под ведрим небом.

 

Има wеб сите, адреса је www.bobdrury. com ако се сеćам. Ту је, барем некада, кад сам и ја висио на нету као Пантић, била ризница података о vol bivouc летењу. Аутор је како име сајта казе Боб Друрy, авантуриста, који је сада уредник магазина Cross Country (ПГ и змајарство). У истоименом магазину, је било доста његових чланака, моžда их надјем једног дана и скенирам, који говоре о методама преживљавања у Химилајским условима, кад су летели 800-1500 км по индијским, непласким и пакистанким Хималајима по 15+ дана.

 

У Европи је пионир оваквог летења Piere Boilloux, власник фирме Sup'air, која производи параглајдерску и змајарску опрему. Пиере цесто носи само усну хармонику на путовањима и фото апарат. Породица га је натерала да понесе и мобилни за сваки случај, јер ни то није носио да смањи тезину опреме. Не носи врецу, већ се замота у параглајдер и тако преспава на врху планине и ујутру одлети. Хране носи мало, ако ме сећање не вара, једе печурке и биље које нађе у природи и тако живи и лети 3-7 дана сваке године, једном или два пута. Баш је шмекер.

 

О овоме сам често размишљао још од 1999., али никако да скупим храбрости да то урадим, није баш пријатно преспавати на сред планине сам, али са неким, што да не. Планирао сам да умето протектора убацим врећу за спавање, пар конзерви и две флаше воде, шибице и тако да бар једну ноћ одрадим.

 

Пре неки дан сам надлетео Студену планину, иако није неки прелет са Столова до ње, има лепих места да се кампује и стартује сутрадан, а и ако се не мозе летети, за око 3 х се мозе доци песке до цивилизације. Гуги, који је много боље упућен у планине нашег краја, мозе помоћи у планирању и надам се да ће нам се придружити.

 

Ако се неко дрзне да одради ово на своју руку, препоручио бих Црну Гору, јер је Швајцарска у малом, мини Алпи и омогућавају да се прелети цела земља, док је овде у Шумадији, ово мало дискутабилно, због раздужености терена.

 

Сворци


# параглајдинг
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима