Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

17 година од отмице Слободана Милошевића

rss

28.06.2018.

ОО ПС Алексинац, подсећа суграђане да је на данашњи дан 2001. на Видовдан, један од највећих и најсветијих српских националних празника, на годишњицу Боја на Косову, Хагу испоручен бирани председник Србије и СРЈ Слободан Милошевић.

17 година од отмице Слободана Милошевића

После признавања „пораза“ 6. октобра 2000. повлачи се из политичког живота, али 30. марта 2001. започиње његово хапшење по кривичном поступку за “злоупотребу службеног положаја“. Предаје се 1. априла, након добијања гаранције да неће бити изручен Хагу, коју су потписали Коштуница, Милутиновић и Ђинђић. Пребачен је у Централни затвор, где се налазио до 28. јуна 2001. када је киднапован и око 19 часова довезен до хелиодрома на Бањици. Испоручен је без одлуке суда, без права на жалбу и без окончаног поступка екстрадиције, само на основу дописа помоћника министра правде Драгана Вулића. Испред хеликоптера, истражилац Трибунала Кевин Куртис, саопштава Слободану Милошевићу, да га лишава слободе у Србији, на основу налога из Хага, а у присутву министра унутрашњих послова Душана Михајловића.  За његову предају преузето је 5 милиона долара, али се још увек не зна коме су дати.

Данас Арапско пролеће, мигрантска и Украјинска криза, догађаји у земљама Северне Африке и њихове последице показују да је био један од првих слободоумних политичара у Свету који се супроставио оваквом њиховом понашању, који је устао у борбу против глобализма и империјализма у коме мале земље и народи не одлучују ни о чему и пророчански предвидео данашња дешавања.

Покрет социјалиста Алексинца следиће његово дело и пут ДО КОНАЧНЕ ПОБЕДЕ!


# Покрет Социјалиста Слободан Милошевић хапшење
@poksocijalista @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима