Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

17 година од агресије НАТО-а

rss

24.03.2016.

На референдуму 1998. године, на питање да ли страном фактору треба дозволити да се "меша" у разрешење косовског "проблема" преко 90% грађана је било против.

17 година од агресије НАТО-а

Ни воља народа исказана на овом референдуму није била довољна да би се спречило бомбардовање наше земље. Док није дошло до оружане побуне гериле на Косову примене силе није било. Није било ни избеглица, ко је једну трагедију проузроковао и подстицао, отворио је врата пакла.

На нашу земљу опхрвану сукобима и невиђеним санкцијама (економским ратом) ударило је 19 земаља НАТО-ПАКТА 24.3.1999 год. Нападачи нису имали право по важећем међународном праву, да оружано нападну једну суверену државу чланицу УН.

Одмазда НАТО на челу са Америком нанела ја Србији непроцењиву штету (преко 130 милијарди долара), људске жртве, материјално разарање и еколошки геноцид који може одлучити судбину целог народа. Ова одмазда је била акт самовоље силника, погажени су важећи међународни принципи, а Свет се нашао пред историјским изазовом. Лидери Кине и Русије су јасно рекли : "у Свету више ништа неће бити као што је било пре напада на Србију".

Да је то тачно показују и догађаји у Украјини и земљама Северне Африке (Либија, Ирак, Сирија и др.) где је по сличном сценарију дошло до насилне промене власти у тим сувереним државама, у којима је изазвано невиђено насиље, тероризам и стварање тзв. исламске државе, која сеје страх у целој Европи, где страдају невини грађани, што показују терористички напади у Паризу и Бриселу.

Американци су терористичку организацију на Косову прогласили за ослободилачку, а њихове вође у војне и политичке лидере. Ако је војна интервенција НАТО на челу са Америком била изавана прогоном Албанаца са К и М, да је побуда била само хуманистичка, зашто су рушени мостови, уништавани највиталнији објекти, срушен торањ на Авали и бомбардовани цивилни циљеви? Жртве агресије била су тек рођена деца, породилиште у КБЦ"Драгиша Мишовић", мала Милица у Батајници, најбоља ученица на варваринском мосту, путници воза у Грделичкој клисури, невине цивилне жртве у Алексинцу и другим градовима.

Србија никад неће чинити другима, оно што је НАТО учинио њој за 78 дана агресије, јер је Србија била и биће на бољој страни Света.

Косово Србе опредељује национално, државотворно и духовно! Косово није само постојање територије, већ одбрана духа и корена, јер Косово поље за Србе је свето, а црква Грачаница се носи у срцу.

ДО ПОБЕДЕ! ОО ПС Алексинац


# Покрет Социјалиста НАТО бомбардовање породилиште
@poksocijalista @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима