Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

11. Mеђународни КУП "Трњане 2017"

rss

13.06.2017. Мића Димитријевић

Клуб спортских риболоваца "ТРЊАНЕ " из Трњана , општина Алексинац је у недељу 11 јуна 2017. год. успешно организовао свој традиционални 11. по реду Међународни Куп "ТРЊАНЕ 2017" , екипно такмичење у дисциплини "Лов рибе удицом на пловак" .

11. Mеђународни КУП "Трњане  2017"

На Бованском језеру се је окупило 18 екипа, од којих су 16 биле из целе Србије, а две из иностранства - из Велеса у Македонији и из Игала у Црној Гори .

После три сата пецања по секторима приступило се мерењу упецане рибе, а вага је на крају рекла да су 54 спортска риболовца укупно упецали 69.160 грама рибе . Углавном се пецала деверика , бодорка , понеки бандар и остала ситна бела риба . После мерења сва упецана риба је враћена у воду .

Пласман најбоље три екипе данас је био следећи :

1 - ОСР " ТИМОК " из Сврљига, са 8 сект. поена и 6.350 грама упецане рибе

2 - ОСР " НИШАВА " из Ниша, са 11 сект. поена и 6.150 грама упецане рибе

3 - ОСР " ГИБОРТ " из Кладова, са 12 сект. поена и 7.040 грама упецане рибе .

Сврљижани су добили велики прелазни пехар, а све три екипе су награђене пехарима, медаљама и дипломама .

Појединачно, у сва три сектора су медаљама награђена по три првопласирана такмичара, а најбољи по секторима, тј. три најбоља појединца на писти су били:

1 - Давор Маљоковић из ОСР "Гиборт"- Кладово са упецаних 4.050 грама рибе

2 - Саша Милутиновић из ОСР "Тимок"- Сврљи са упецаних 3.290 грама рибе

3 - Саша Миљковић из КСР " Трњане" - Трњане са упецаних 2.440 грама рибе

Они су награђени пехарима и дипломама .

Додељена је и специјална захвалница за очување рибљег фонда Бованског језера и пригодна награда за Стојанчу Мишић из екипе ОСР "Јабланица " из Лебана који је упецао најмање рибе не писти (480 грама).

Такмичаре је пратило топло, ветровито и углавном сунчано време , а повећани ниво Бованског јeзера и много траве на местима пецања је онемогућило боље улове спортским риболовцима .

После пецања и мерења рибе сви учесници су наставили своје дружење на свечаном ручку у ресторану у Алексинцу, где су подељене награде најбољим учесницима данашњег такмичења. Такође су подељене и захвалнице свим екипама за учешће као и свима који су помогли организацију овог међународног Купа. Уз јело, пиће , добру музику и мало весеље , посебно са Македонцима и Црногорцима се наставило дружење свих учесника. Сви учесници су били задовољни нашим гостопримством, посебно странци. За годину дана је заказано овакво ново дружење .

Мића Димитријевић
председник КСР "Трњане"


# Бованско језеро Трњане риболов Мића Димитријевић Саша Миљковић Трњане КСР
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима