Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

10 година од смрти Слободана Милошевића

rss

10.03.2016. ОО ПС Алексинац

10 година је протекло од смрти Слободана Милошевића, 10 година од његовог убиства у Хашком притвору.

10 година од смрти Слободана Милошевића

Изручен је на Видовдан 2001. на основу неуставне одлуке Владе Србије. Поступак за изручење покренут је на основу Уредбе Савезне Владе која је такође проглашена неуставном. Уставни суд је забранио изручење на основу Савезне уредбе истог дана када је и изручен. Из притвора га је извео управник Централног затвора, само на основу дописа помоћника министра правде, без сагласности председника суда и истражног судије, што је у супротности са Уставом Србије и Југославије.

О Хашкој неправди знамо све, али је и Српска правда била у чврстом загрљају са њом. Власници српске правде ускраћивали су Слободану Милошевићу права која му припадају као грађанину и бившем председнику Србије и Југославије. Није му дала право на председничку пензију, ни гаранцију за одлазак на лечење, ускраћивали су му документа значајна за одбрану, нису му дали право на сахрану са државним почастима, ни његовој породици да присуствује сахрани.

На суђењу се до краја борио да докаже да су САД на челу НАТО извршиле криминални акт над нашом земљом и да зато морају да одговарају. Његов највећи грех и кривица је што је бранио државни суверенитет и територијални интегритет своје државе и народа.

Наши политичари из претходне власти нису успели да сачувају ни оно за шта
се он борио и изборио кроз Резолуцију 1244, због чега је слика К и М данас много другачија од оне која је дефинисана поменутом Резолуцијом.

Протекло време показује исправност његове политике и потврђује његову праведност, истрајност и неприкосновеност у борби за теритоторијални интегритет и суверенитет наше земље.

Њега се на жалост одрекло актуелно руководство СПС на њиховом последњем Конгресу, да би пошто-пото обезбедили опстанак у власти и привилегијама које она доноси, не схватајући да прави социјалисти и левичари изузетно поштују дело Слободана Милошевића.

У случају Србије и Југославије направљен је преседан, али Арапско пролеће, мигрантска криза, догађаји у земљама Северне Африке и њихове последице, као и Украјинска криза показују да је био један од првих слободоумних политичара у Свету који се суроставио оваквом њиховом понашању и који је пророчански видео ово доба.

Након 10 година од његовог убиства у Хашком трибуналу, ми грађани Србије можемо да поставимо себи питање, јесмо ли прочитали и да ли разумемо Милошевићев тестамент?

ДО ПОБЕДЕ!


# Покрет Социјалиста Хаг Слободан Милошевић НАТО Уставни суд
@poksocijalista @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима