Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог



<<<12345>>>Total: 762  Displaying: 11 - 20

Обрачун код АИ корала

Вештачка интелигенција 30.04.2023.

"Обрачун код АИ корала" је филм који истражује шта се дешава када се вештачка интелигенција суочи са дубоким и комплексним питањима која постоје у људском друштву. Корал, најмоћнија АИ компанија на свету, ради на развоју револуционарне технологије која би могла да промени свет као што га знамо. Међутим, када се појави необичан проблем са њиховом АИ, тим људи мора да се суочи са етичким и моралним дилемама које се односе на живот и слободу људи.

Опширније

Коментара: 0

Афоризми Миодрага Тасића: Скрајнуте мисли II

Миодраг Тасић 02.04.2023.

Изградњу српских ауто-путева највише поздрављају они који њима никада неће проћи!

Опширније

Коментара: 0

Станиславкина борба с алексиначким ветрењачама

Станиславка Милићевић 02.03.2023.

Станиславка Милићевић је власница двособног стана у Алексинцу, у улици Војске Југославије бр. 40 Đ, стан бр. 16. Стан је у поткровљу. Сама стамбена зграда у којој се налази поменути стан није квалитетно урађена,  исто тако, нередовно се одржава.

Опширније

Коментара: 0

Време успона и падова

Миодраг Тасић 28.02.2023.

Можда наслов текста и није баш најисправнији? Макар у последњих десет година. Јер, у протеклој деценији углавном је било успеха. На свим пољима.

Опширније

Коментара: 0

Молитвени доручак

Миодраг Тасић 06.02.2023.

Има једна моћна земља у којој се много полаже на науку. Велике новце дају тамо у истраживање космоса, у медицини, физици, хемији, у наоружање...

Опширније

Коментара: 0

Чувај се Западњака и кад дарове носе

Миодраг Тасић 19.01.2023.

Много пута изречена истина. Додуше, потекла је званично из старе Грчке.

Опширније

Коментара: 0

Прође лето двадесет друго!

Миодраг Тасић 28.12.2022.

Није лето тридесето. О њему је певао певач, хармоникаш и композитор Новица Неговановић. Овде је реч о 2022. години. Ко ће о њој певати, и да ли ће година која управо измиче бити запамћена по песми, видеће се.

Опширније

Коментара: 0

Ко се задњи смеје...

Миодраг Тасић 05.12.2022.

У мору догађаја од судбинског значаја по земљу Србију и њен несрећни народ, попут непријатељских дронова који снимају стратешке циљеве у Србији, мукотрпну борбу у вези регистарских таблица на Косову, већ пословичних атентата, несташице енергије, инфлације, повећања каматне стопе, што посебно брине бројне кориснике банкарских кредита, насиља у школама и на улици, најезде илегалних миграната, скоро да су незапажено промакле две иницијативе на политичкој сцени Србије.

Опширније

Коментара: 0

Су чим ћете изаћ пред Милоша?

Миодраг Тасић 20.10.2022.

Притисци такозванаг Запада да Србија усклади своју спољну политику са земљама чланицама Европске уније, као и онима које су на путу за чланство у ту исту Унију, а Србија, јел' те, деценијама изгара ка Европи која нема алтернативу, заправо је еуфемизам да Србија уведе санкције Русији.

Опширније

Коментара: 0

Година скоро прође

Миодраг Тасић 30.09.2022.

Ако се неко још сећа, превремени републички избори у Србији одржанису 3. априла текуће 2022. године? У међувремену, након више пута поновљених избора на гласачком месту у Великом Трновцу, некако је оформљена нова скупштина.

Опширније

Коментара: 0

<<<12345>>>Total: 762  Displaying: 11 - 20

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима