КолумнеКолумне
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог
 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 517  Приказано: 1 - 10

Да ли је наступило последње (фудбалско) време?

Миодраг Тасић 16.07.2018

Одговор ћемо знати сутра, 15. јула текуће, господње 2018. године! Неко би рекао две тисуће, и тако даље. Елем, о чему се ради? Ако сутра Хрвати победе Французе у финалу светског првенства у фудбалу, онда је по аутору овог писанија збиља наступило последње фудбалско време. Да ли само фудбалско, питање је сад. Нисам баш неки велики љубитељ нити Француске нити француског фудбала, тек ако играју против Хрвата, морам да навијам за Французе. Шта ли би било када би у финалу заиграли Хрватска и…

опширније

Коментара: 0

Фудбалске и неке друге приче!

Миодраг Тасић 06.07.2018

Светско првенство у фудбалу ближи се крају. Почиње расплет. Читај, четвртфиналне борбе. Више нема поправног. Ко изгуби, испада. Даље иду само победници. Од осам остаће четири. Потом те четири екипе у борби за две најбоље, и онда велико финале. Две најквалитетније репрезентације одмериће снаге и једна ће победити. Биће прваци света. Они се памте. Другог, трећег, и тако даље, већ сутра нико спомињати неће. Тако је то у животу, мислим фудбалу.

опширније

Коментара: 0

Nomen est omen!

03.06.2018

Јесу Латини старе варалице, али мудрост им не можемо спорити. Кад нешто кажу, знају шта су рекли. Стоји њихова реч. Није као неки што много лупетају, а ништа не кажу. Или обећавају на празно; те биће боље, наступиће светла будућност, и ово сада је много добро! Као, никада боље није ни било. Како да не! Да цитирамо Пироћанце: пре је било добро. Нешто раније подобро. Још раније најдобро. А сада је добро у п.м.! Нећемо даље!

опширније

Коментара: 0

Стрип као инспирација живота!

29.05.2018

Некада смо одрастали уз стрип јунаке попут Загора, Текса Вилера, Команданта Марка... Приче са Дивљег Запада, премда цртане и писане у Италији, биле су широко прихваћене на простору бивше Југославије. Генерацијама младих Југословена, па и онима нешто старијима, поменути стрип јунаци представљали су путоказ у животу.

опширније

Коментара: 1

Закаснели надреализам

Миодраг Тасић 07.05.2018

Изгледа да је српско друштво неизлечиво оптерећено прошлошћу. Још увек добар део овдашњег становништва тугује за неким прошлим временима. Те, живело се боље, били смо цењени, нико нам ништа није могао. Јесте да је владала диктатура, али све остало је било добро!

опширније

Коментара: 0

Апел младих возача

23.04.2018

Ово пишем у име свих нас, младих возача са пробним дозволама и свих оних који се обучавају у ауто школама.

опширније

Коментара: 0

Различито схватање

Миодраг Тасић 12.04.2018

Понекад је тешко схватити шта је писац хтео да каже. Мислимо на књижевно стваралаштво. Није лако разумети дубоке мисли исказане у књижевним делима. Често ни сам аутор није начисто шта је поента написаног!

опширније

Коментара: 0

Бомбардовање воза колатерална штета или ратни злочин?

Славиша Јовановић 11.04.2018

Захуктала ратна машинерија све је безобразнија и безобзирнија.“ Грешка“ за „грешком“ и све више мртвих цивила.

опширније

Коментара: 0

Алексиначке невине жртве НАТО агресије

Славиша Јовановић 04.04.2018

Бомбардовање Алексинца отпочело је 26. марта око 20 сати, када је испаљен један пројектил на јужни део града у индустријској зони Алексинца.

опширније

Коментара: 0

Да ли је нешто труло у држави Србији?

Миодраг Тасић 25.03.2018

Питање је без везе, казаће неко. Колико знамо, труло је у држави Данској. Шта нас брига за Данску? У Србији је све напредно, то јест, све иде као подмазано. Толико добро да се постидиш.

опширније

Коментара: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 517  Приказано: 1 - 10