Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог



12345>>>Total: 762  Displaying: 1 - 10

Колумна Миодрага Тасића: Још једни прођоше избори

Миодраг Тасић 09.01.2024.

Полако се приводи крају изборна сага. Додуше, не у потпуности. Избори трају. У суботу, 30. децембра, непосредно пред нову годину, ваљда да би увеличали новогодишњу радост, избори су поновљени на тридесетак места у Србији. Тамо где су уочене неправилности на изборима од 17. децембра! И ту није крај. Гласаће се и наредне године. Било је још неких неправилности.

Опширније

Коментара: 0

Још једни судбински избори?

Миодраг Тасић 09.11.2023.

Почела предизборна кампања у Србији. Политичка „елита“, али и народ мале, напредне државе Србије својски се припрема за још једне судбинске изборе. После њих, у зависности од резултата избора, по једнима наставиће се развој, просперитет, напредак, очуваћемо државу у њеним уставним оквирима, порашће плате, пензије, имаћемо све ово што имамо данас, а можда и више од тога?

Опширније

Коментара: 0

Хероји Халијарда?

Миодраг Тасић 26.10.2023.

Ове јесени српски филм „Хероји Халијарда“ узбуркао је не само домаћу, српску јавност, већ и шире окружење. Јер, филм говори о спасавању америчких и савезничких пилота на окупираној територији Србије у Другом светском рату.

Опширније

Коментара: 0

Само нам је хлеб преостао

Миодраг Тасић 15.10.2023.

Она чувена, давно излизана максима старог Рима, хлеба и игара, да би народ био задовољан, важи и данас. У свим друштвима и под сваким режимом; како у либералној демократији, исто тако и у диктатурама, мање или више слободним системима. Мада је прилично тешко разлучити где влада а где престаје демократија, шта спада у људска права, слободе грађана, уопште где народ одлучује о најважнијим друштвеним питањима. Јер, како изгледа, може сваки режим себе да назива како хоће и жели, чињеница је…

Опширније

Коментара: 0

Срђан Шкоро: ВП 7424/10 Алексинац

26.08.2023.

Ово је била моја војна пошта у Алексинцу где сам служио редовни војни рок некада Југословенске Народне Армије. Генерација октобар 1981. – септембар 1982. године.

Опширније

Коментара: 1

Снага ауторитета

Миодраг Тасић 25.08.2023.

Срби су народ који воли јаког вођу. Оца нације који ће решавати сваки њихов проблем. Коме ће указивати на неправде, је л' те, пошто у сваком друштву, па чак и најнапреднијем има нечега што срећу квари обичном смртнику, да не кажем раднику, сељаку и поштеној интелигенцији!

Опширније

Коментара: 0

Европа нема алтернативу!

Миодраг Тасић 11.07.2023.

Опао је мало ентузијазам српске власти ка „Европи која нема алтернативу“! Народ нешто никада и није био претерано одушевљен истом том Европом. Зашто би и био?

Опширније

Коментара: 0

Опет о митинзима и шетњама

Миодраг Тасић 11.06.2023.

Српско друштво је озбиљно подељено. И то баш у тренутку када нам је јединство најпотребније. Мада, за тим јединством се посеже онда када властима загусти.

Опширније

Коментара: 0

Време митинга и контрамитинга

Миодраг Тасић 16.05.2023.

Није баш сјајно време у Србији. Почев од атмосферских прилика, свакодневне, суморне, јесење кише усред маја, до трагичних догађаја којима смо сведоци свакодневно. Завладао немир, апатија, опште разочарање народа.

Опширније

Коментара: 0

Обрачун код АИ корала

Вештачка интелигенција 30.04.2023.

"Обрачун код АИ корала" је филм који истражује шта се дешава када се вештачка интелигенција суочи са дубоким и комплексним питањима која постоје у људском друштву. Корал, најмоћнија АИ компанија на свету, ради на развоју револуционарне технологије која би могла да промени свет као што га знамо. Међутим, када се појави необичан проблем са њиховом АИ, тим људи мора да се суочи са етичким и моралним дилемама које се односе на живот и слободу људи.

Опширније

Коментара: 0

12345>>>Total: 762  Displaying: 1 - 10

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима