Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Skandalozno: Sud uzurpirao i ogradio trotoar

rss

09.02.2014.

Probleme sa parkiranjem u gradu prvi su počeli da rešavaju službenici opštinskog suda.
Ovom prilikom nisu vodili računa o bezbednosti prolaznika, što je revoltiralo građane.

Skandalozno: Sud uzurpirao i ogradio trotoar

Naime, pre par dana su postavljeni stubići i lanci kojima je onemogućen pristup drugim vozilima, ali i pešacima.

Trotoar ispred suda je godinama van svoje osnovne funkcije i ne služi za bezbedan prolazak pešaka. Na njemu su uvek parkirana vozila, kako zaposlenih u državnim službama, tako i onima koji ne uspevaju da nađu drugo parking mesto.

Ovim putem najviše prolaze deca, kako osnovnoškolci, tako i srednješkolci, ali i deca koja idu u predškolsku ustanovu. Svi oni su prinuđeni da se kreću kolovozom.

Na pešačkom prelazu postoji i tzv "rampa" za invalide, ali je ona sada totalno bez funkcije. Sa druge strane, ona uopšte nema funkciju, budući da o izgradnji rampe na stepeništu niko ne brine.

Iz svega navedenog, možemo zaključiti da sudskim organima uopšte nije stalo do građana, ni do invalida, a najmanje brinu o deci. Bez obzira ko je ovo postavio, sigurno je imao saglasnost sudskih vlasti.

Nadamo se da i drugi organi vlasti neće poći ovim putem i vršiti demonstraciju sile. Uz to, nadamo se i da ovo ne spada u ponuđena rešenja po studiji o stacionarnom saobraćaju, a koja je plaćena pola miliona dinara. To bi, onda bila stvarno, "genijalna" rešenja.


# sud saobraćaj pešaci deca invalidi
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima