Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Јавно писмо редакције Алексинац нет

Важно обавештење: Поштовани читаоци, имамо жељу да Вас обавестимо да се данас, 19. новембра 2020 године, догодио несвакидашњи догађај, који је лепо изненадио читаву редакцију Алексинац нета.

Опширније

Саобраћајна незгода у Грејачу: Аутобус тешко повредио девојчицу

У селу Грејачу јуче око 15 часова се догодила саобраћајна незгода где је аутобус фирме "Дојчиновић" ударио девојчицу 6 разреда која је том приликом задобила тешке телесне повреде опасне по живот.

Опширније

Колумна Миодрага Тасића: Како је Калигула упропастио Римско царство?

Трећи римски цар, након Октавијана Августа и Тиберија постао је Гај Јулије Цезар Германик, у историји запамћен по надимку Калигула! Постао је царем након Тиберијеве смрти 37. године нове ере. Калигула је био праунук Октавијана Августа по једној наследној линији, а по другој праунук Марка Антонија. Дакле, имао је добар педигре за римски трон.

Опширније

Дом здравља Алексинац уводи брзо тестирање на присуство антигена корона вируса

Од 6. новембра 2020. године, Дом здравља Алексинац уводи брзо тестирање на присуство антигена корона вируса SARS-COV-2. Комплетна дијагностика се ради у самом Дому здравља Алексинац, и резултати се добијају за свега око пола сата, чак и нешто мање времена.

Опширније

Више ђубрета оставе, него што однесу

Више није ни вест када пишемо о ђубрету у нашој општини. Препуни контејнери су свакодневница не само у граду већ и по селима, а ђубре које се налази по улицама и тротоарима остане ту док га ветар не однесе.

Опширније

Сећање на погинулог Руса октобра 1944. у Рутевцу

По први пут ове године обновљено је сећање на једног Руса, припадника Црвене армије, који је страдао октобра 1944. године у Рутевцу, на излаз ка Вукашиновцу, од Немаца који су се повлачили из Алексинца. Иницијатива је остварена захваљујући Друштву српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" из Житковца, која је прихваћена у Рутевцу. У активности су учествовали и чланови Удружења грађана "Морава" из Бобовишта и Удружење пензионера "Цар Лазар" из Крушевца.

Опширније

Комунална инспекција у сарадњи са републичком покреће појачану контролу

Одељење за инспекцијске послове – комунална инспекција општинске управе Алексинац у сарадњи са републичком инспекцијом почеће од сутра заједнички инспекцијски надзор и појачану контролу у циљу сузбијања ширења вируса Ковид-19.

Опширније

Канадска компанија Магна градиће фабрику у Алексинцу

Канадска компанија Магна Сеатинг градиће у Алексинцу фабрику за израду компоненти за седишта за аутомобиле. Алексиначки одборници донели су одлуку о закључењу уговора о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини непосредном погодбом, без обавезе плаћања накнаде, наводи се на општинском сајту.

ОпширнијеПријатељи сајта

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима