Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Архимандрит Дионисије је 30 година био духовник патријарха Иринеја

Архимандрит Дионисије (88), настојатељ православног манастира посвећеног Светом Ариђакохну Стефану, у селу Липовац, код Алексинца, је последњих 30 година био духовник блаженопочившег патријарха Иринеја.

Опширније

Јавно писмо редакције Алексинац нет

Важно обавештење: Поштовани читаоци, имамо жељу да Вас обавестимо да се данас, 19. новембра 2020 године, догодио несвакидашњи догађај, који је лепо изненадио читаву редакцију Алексинац нета.

Опширније

Давид од 11. године кроти ове предивне животиње

Давид Динић (16) из Тешице, села између Алексинца и Ниша, кроти коње од своје једанаесте године.

Опширније

Саобраћајна незгода у Грејачу: Аутобус тешко повредио девојчицу

У селу Грејачу јуче око 15 часова се догодила саобраћајна незгода где је аутобус фирме "Дојчиновић" ударио девојчицу 6 разреда која је том приликом задобила тешке телесне повреде опасне по живот.

Опширније

Колумна Миодрага Тасића: Како је Калигула упропастио Римско царство?

Трећи римски цар, након Октавијана Августа и Тиберија постао је Гај Јулије Цезар Германик, у историји запамћен по надимку Калигула! Постао је царем након Тиберијеве смрти 37. године нове ере. Калигула је био праунук Октавијана Августа по једној наследној линији, а по другој праунук Марка Антонија. Дакле, имао је добар педигре за римски трон.

Опширније

Дом здравља Алексинац уводи брзо тестирање на присуство антигена корона вируса

Од 6. новембра 2020. године, Дом здравља Алексинац уводи брзо тестирање на присуство антигена корона вируса SARS-COV-2. Комплетна дијагностика се ради у самом Дому здравља Алексинац, и резултати се добијају за свега око пола сата, чак и нешто мање времена.

Опширније

Више ђубрета оставе, него што однесу

Више није ни вест када пишемо о ђубрету у нашој општини. Препуни контејнери су свакодневница не само у граду већ и по селима, а ђубре које се налази по улицама и тротоарима остане ту док га ветар не однесе.

Опширније

Сећање на погинулог Руса октобра 1944. у Рутевцу

По први пут ове године обновљено је сећање на једног Руса, припадника Црвене армије, који је страдао октобра 1944. године у Рутевцу, на излаз ка Вукашиновцу, од Немаца који су се повлачили из Алексинца. Иницијатива је остварена захваљујући Друштву српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" из Житковца, која је прихваћена у Рутевцу. У активности су учествовали и чланови Удружења грађана "Морава" из Бобовишта и Удружење пензионера "Цар Лазар" из Крушевца.

ОпширнијеПријатељи сајта

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима